• Wekelijkse aanvulling collecties
  • Gratis verzenden vanaf €50,-
  • Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden

Lemster Dickens Festijn

Lemster Dickens festijn 

Ga terug in de tijd waan je voor even in de 19e eeuw. Tijdens het Lemster Dickens festijn kun jij proeven, voelen en ervaren hoe het was om te leven in de tijd van Charles Dickens. Oliver Twist en A Christmas Carol, je kent ze ongetwijfeld. Beide, en meer werden geschreven door deze bedreven auteur wiens verhalen ook vandaag de dag nog reuze populair zijn. 

Op 15 en 16 december wordt Lemmer omgetoverd naar het Victoriaanse tijdperk. Dit alles door ruim 800 vrijwilligers die ervoor zorgen dat Lemmer eruit ziet om door een ringetje te halen. De ondernemers van Lemmer helpen allemaal een handje mee door hun etalages en zichzelf te voorzien van passende (aan)kleding. Prachtig hoe een dorp als Lemmer, met zoveel historie van zichzelf, zo meehelpt om het Lemster Dickens Festijn voort te zetten. Zelf kent Lemmer onwijs veel historische panden, een overzicht van deze prachtige panden kun je vinden op www.oudelemmer.nl. Maar tijdens het Dickens Festijn kom je ook langs dit grote stuk Lemster historie.

Wat je verder kan verwachten zijn honderden figuranten in traditionele kledij, lopende acts, diverse podia en je kan zelf meedoen aan het allereerste moordspel. Tijdens het moordspel moet je aanwijzingen zoeken die je op de route tegenkomt bij diverse acts, iedere aanwijzing levert je een letter op en al deze letters vormen de naam van de dader. Zin om mee te doen? De winnaar krijgt een trip naar London, dus het is zeker de moeite waard! Kijk op de officiele site van het Lemster Dickens Festijn voor meer informatie. 

We wensen iedereen ontzettend veel plezier op 15 en 16 decemer tijdens het Lemster Dickens Festijn.